Huskvarna Södergård i Hakarp

Från Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Gård i Huskvarna by Hakarp socken i Jönköpings län.


Innehåll

Boende på gården

ca 1865 -


Familjen kom från Störestorp i Lekeryd socken. Jonas var född på Lekeryd Klockargård i Lekeryd socken som son till Jonas Ingemarsson och Stina Jonasdotter och Maja Lisa var född på Hillinge Kronogård i Skärstad socken som dotter till hemmansägare Peter Petersson och Kerstin Månsdotter. Gustav Ludvig, Klaes Oskar och Emma Kristina föddes alla på Vireda Eriksgård, Per Johan föddes på Störestorp alla gårdar i Lekeryd socken.

- 1893

Gustav Ludvig föddes på Vireda Eriksgård i Lekeryd socken som son till föregående arrendator. Ida Albertina var född på Eskemålen i Lekeryd socken som dotter till kronofogdetjänare Nils Larsson Lind och Maria Katrina Petersdotter. Gustav Ludvig och Ida Albertina gifte sig den 11 april 1885 i Hakarp båda som boende i Huskvarna. Oskar Petrus föddes här på gården. Familjen flyttade den 7 april 1893 till Sandseryd socken.

1893 - 1920

Hans Vilhelm och Olivia Kristina var födda i Mossebo socken, de gifte sig den 30 december 1896. Familjen utflyttade den 7 maj 1920 till Lönneberga i Rogberga socken.


En del av Södergårdens arrendatorer innehade även kvarnen på arrende, dock ingen av de här nämnda.

Personliga verktyg